Forside

Nyheder

Projekter

Tegnestuen

Kontakt

Kultur

Uddannelse

Boliger

Erhverv

Sundhed

Offentlige Byggerier

Planlægning

Renovering

Design

Konkurrencer

12 Almene Boliger, Hillerød

Guldborgsund Seniorboliger - projektudvikling

Tvillingegård 1

Tvillingegård 2

AB Stenhøj

Andelsboliger ved Skansedal

Støvring Boligselskab

Aalborg Havnefront

Bebyggelse i Helsingør

Rækkehuse i Hasseris

Sigrid Undsetsvej, Aalborg

Fakta
 
Guldborgsund Seniorboliger, Projektudvikling
Byggeriet tænkes placeret i Nagelsti i et naturområde, hvor der tidligere har været planteskole. Boligerne ligger i grønne områder nær Guldborgsund, Hamborgskoven og Fulgsang. Idegrundlaget er at overføre de bedste ideer fra kendte boligformer integreret i den nye form, hvor der især vil blive lagt stor vægt på tryghed og sikkerhed.
 
Boligerne udføres som separate enheder sammenbygget af indvendige gaderum med store glaspartier vendt mod de grønne omgivelser. Der opstår en fælles adgang til boligerne og beboerne befinder sig straks ved ankomst i trygge rammer.
 
Den enkelte beboer oplever at komme hjem til et hjem, som ligger beskyttet med et attraktivt, fælles opholdsområde, der fører til de individuelle boliger.
 
Fællesarealer indrettes som lyse og indbydende rum, hvor der også kan arrangeres forskellige aktiviteter. I hver fløj etableres et område for specielle aktiviteter som en pejsestue, et bibliotek eller lignede efter beboernes ønske.
 
I tilknytning til indgangsområdet indrettes et fælles køkken med et café- og restaurationsområde samt rum for motion, så man såvel individuelt som i grupper kan bruge disse faciliteter.
 
Området omkring byggeriet anlægges som et grønt indbydende område, hvor man kan nyde naturen og haven.
 
Bebyggelsen planlægges med 30 boliger og fællesfacliteter i første etape og projekteres til færdigt udbygget at omfatte i alt ca. 95 boliger af varierende størrelser